Domů » Technika » Ještě pár jehloháčků...

Ještě pár jehloháčků...

O jehloháčku jste se mohli dočíst v jednom z předchozích článků "Jehloháček - skvělý pomocník". Tady jsou nové, které jsem v poslední době vyrobila z různých dřev.

Na procházkách mi občas padne do oka zajímavě tvarovaná větvička nebo kus dřeva s pěknou kresbou. Ráda z nich vytvářím různé nástroje...nejraději jehloháčky, které hodně používám. Zkouším, jak nejlépe padnou do ruky a ponechávám jim jejich nepravidelnost a osobitost. Práce s nimi je moc příjemná, jako by si s sebou nesly ozvěnu místa, kde rostly...

Tyto jehloháčky jsou vyrobené z různých dřev. Shora dolů jsou to: Kaštan, dub, jabloň a lípa.Tyto jehloháčky jsou vyrobené z různých dřev. Shora dolů jsou to: Kaštan, dub, jabloň a lípa.
 
Jehloháček z větvičky kaštanuJehloháček z větvičky kaštanu - Tento jehloháček je velmi praktický...dá se použít i jako spona do šatů.
 

Fotografie dalších jehloháčků si můžete prohlédnout na stránce galerie.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
1711161315
*
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Vítejte na stránkách věnovaných starobylé textilní technice zvané krosienkování.

Moje cesta ke krosienkám

Jmenuji se Sylva Antony Čekalová. Mou profesí je restaurování kachlových kamen, ale textilním technikám se věnuji odmala, kdy mne moje praprateta učila plést a háčkovat. Před několika lety jsem se setkala s technikou krosienkování a tolik mne okouzlila, že ostatní textilní techniky již používám spíše v souvislosti s krosienkami a pro jejich doplnění. Mám ráda stará řemesla a přírodní materiály. Práce s hlínou, dřevem, vlnou nebo jinými přírodními vlákny, jichž se lidé dotýkali už před tisíci let, mi dává pocit harmonie a propojení s tvořivými lidmi prošlého času. Když se prsty noří do osnovy, jako by člověk proplétal vlákna myšlenek, spojoval nitky minulosti a přítomnosti.

Číst více >


Obsah těchto stránek je chráněn autorskými právy.

Podmínky použití a sdílení obsahu stránek naleznete dole na stránce v záložce Copyright. „Připínání“ mých krosienkovaných výrobků na Pinterest vítám.
Veškeré výrobky, které zhotovíte s pomocí mých online návodů nebo kurzů jsou zcela vaším vlastnictvím a mohou být jakkoli vystavovány nebo prodávány. Jakékoli odkazy na tyto stránky ocením a jsou velmi vítány!

Děkuji za návštěvu:)

Pokud byste rádi odebírali novinky, pošlete mi Vaši emailovou adresu.

en
cz
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace